Nordjobb formidler sommerjobs til unge mellem 18 og 30 år, for at de på denne måde for mulighed for at opleve et andet nordisk land. Gennem fritidsprogrammerne møder man Nordjobbere fra de andre nordiske lande.

Screen Shot 2018-01-31 at 14.25.29.png

De unge får en nordisk oplevelse og de får mulighed for at knytte varige venskaber med andre unge, samt de mennesker de møder på arbejdspladsen.

Man får tilbudt jobs i:

Færøerne, Finland, Grønland, Island, Norge, Sverige og Ålandsøerne og Danmark. Det er dog ikke muligt at få Nordjobb i eget hjemland. De unge får overenskomstmæssig løn og betaler skat i det land, hvori de arbejder.

Lokale projektledere hjælper med praktiske problemer, såsom at vise den unge arbejdsplads og bolig. Man hjælper også med andre praktiske problemer såsom skattekort.

Formål

Målet er at deltagerne skal forstærke deres nordiske identitet. Et samvirke mellem sommerarbejde og organiseret fritids-, kultur- og utdannelsesaktiviteter er et grundlæggende element, hvor deltagerne får en naturlig kontakt med modtagerlandet på arbejdspladserne og hvor fritidsprogrammet kan medvirke til at skabe venskabsforbindelser til unge fra hele Norden, og øge kundskaben om Norden og om nordisk samarbejde.

Et særlig formål for Nordjobb er at gi erfaringer i språkforståelse og kunnskaper om likheter og forskjeller i våre nordiske kulturer, tradisjoner og historie, og gjennom samvær med unge i Norden medvirke til et fellesskap mellom unge mennesker. Ikke minst gjelder dette ungdommer i våre land med annen kulturell og språklig bakgrunn.

Hjemmeside: www.nordjobb.org