Foreningene Nordens Forbund søker en EVS-volontør til Norden i Skolen i København

Har du lyst til å jobbe som EVS-volontør på en spennende arbeidsplass i hjertet av København med hyggelige kolleger fra ulike nordiske land? Foreningene Nordens Forbund utlyser en ettårig EVS-volontørstilling på hele Nordens undervisningsplattform Norden i Skolen (NIS). Gjennom EVS-stillingen får du erfaring med å gjennomføre nordiske prosjekter og mulighet for å styrke dine kompetanser innenfor en rekke områder slik som prosjektadministrasjon, lederskap, kommunikasjon, e-læring og skape nettverk i et nordisk miljø. Samtidig får du erfaring med å arbeide i en internasjonal organisasjon.

Foreningene Nordens Forbund er et samarbeidsorgan for de nasjonale Norden-foreningene og Foreningene Nordens Ungdom (FNU). Forbundets hovedoppgave er å samordne de nasjonale foreningenes felles interesser i arbeidet med å styrke det folkelige nordiske samarbeidet på alle niveåer og arbeide for tettere samarbeid mellom de nordiske landene. FNF ser språk- og kulturforståelse, samt dialog over grensene, som grundleggende elementer i å styrke Norden som region. Norden i Skolen er et viktigt prosjekt for å fremme dette. 

Arbeidsoppgaven din vil hovedsakelig gå ut på å inngå i redaksjonsteamet til Norden i Skolen, som er en nordisk undervisningsplattform som ekspanderer i full fart. Plattformen skal styrke den internordiske språk- og kulturforståelsen på skoler i hele Norden og er gratis for lærere og elever. Plattformen utnytter digitale mediers potensiale for å skape ny og mer kvalifisert undervisning.

Arbeidsoppgaver:

 • Redaksjonelt arbeid på læringsportalen Norden i Skolen (www.nordeniskolen.org)
 • Kommunikasjon med brukere på flere digitale plattformer (bl.a. Facebook)
 • Delta løpende i møter om plattformens utvikling (herunder didaktiske overveielser)
 • Markedsføring av Norden i Skolen gjennom nyhetsbrev, sosiale medier samt kontakt til relevante målgrupper (herunder utvikling av PR-kampanjer)
 • Assistere i forbindelse med møte- og konferanseaktiviteter
 • Aktiv deltagelse i konsept- og prosjektutvikling på undervisningsplattformen

Start: 1. September 2018

Volontørperioden: 12 måneder

Hva tilbyr vi?

Du kommer til å arbeide på Foreningene Nordens Forbunds sekretariat i København. Du får mulighet for å utvide nettverket ditt med kontakter fra hele Norden. Du kommer til å forbedre dine skandinaviske språkkunnskaper og øke sjansen for å jobbe i en internasjonal organisasjon. Som EVS-volontør får du også:

 • To kurs som arrangeres av National Youth Board
 • Betalt kost, losji og lommepenger
 • Reise til og fra Danmark sponset opptil 90%
 • Språkkurs i dansk
 • Hjelp til å finne bosted nær kontoret

Vi søker deg som har gode norsk-, svensk- eller danskkunnskaper. Øvrige nordiske språk ses som et pluss. Du er effektiv, godt til å koordinere og har gode kommunikasjonsferdigheter. Du trives i et nordisk / internasjonalt miljø i en non-profit organisasjon. Interesse og kunnskaper om undervisning, læring, markedsføring og IT er et pluss.

Finn mer informasjon om Norden i Skolen på www.nordeniskolen.org

Send din CV og motivasjonsbrev for hvorfor akkurat du er den riktige for EVS-volontøroppdraget. Søknaden sendes til thomas@fnfnorden.org. Rekruteringen skjer løpende – send gjerne søknaden så fort som mulig, fristen er 1. august 2018. Jobbintervjuer skjer via Skype hvis ikke det avtales annerledes.

Kontaktperson:                                                                                                                              
Thomas Henriksen, programsjef
thomas@fnfnorden.org
+ 45 26 11 62 67