EVS–volontør søkes til Nordisk litteraturuke og Foreningene Nordens Ungdomsforbund i København

Har du lyst til å jobbe som EVS-volontør på en spennende arbeidsplass i hjertet av København med hyggelige kollegaer fra ulike nordiske land? Foreningene Nordens Forbund (FNF) utlyser en EVS-volontørstilling som varer frem til 31/08-2019. Gjennom EVS-stillingen får du erfaring med å gjennomføre nordiske prosjekter og muligheten til å styrke dine kompetanser innenfor en rekke områder, som blant annet prosjektadministrasjon, lederskap, kommunikasjon og i tillegg utvikle et nettverk i et nordisk miljø. Videre får du erfaring med å arbeide i en internasjonal organisasjon.

Foreningene Nordens Forbund er et samarbeidsorgan for de nasjonale Norden-foreningene og Foreningene Nordens Ungdomsforbund (FNUF). Forbundets hovedoppgave er å samordne de nasjonale foreningenes felles interesser i arbeidet med å styrke det folkelige nordiske samarbeide på alle nivåer og arbeide for tettere samarbeide mellom de nordiske lande. FNF ser språk- og kulturforståelse, samt dialog over grensene, som grunnleggende elementer i å styrke Norden som region. Nordisk litteraturuke og FNUF arbeider for å fremme dette. 

Arbeidsoppgaven din vil hovedsakelig gå ut på å assistere prosjektlederen for Nordisk litteraturuke, som er et lesefremmende prosjekt for skoler, bibliotek og andre kulturinstitusjoner i hele Norden og Baltikum. Du kommer videre til å jobbe med FNUF, en paraplyorganisasjon for de nordiske landenes Foreningen Nordens Ungdom.

Arbeidsoppgaver:

 • Markedsføring av Nordisk litteraturuke gjennom sosiale medier, nyhetsbrev, samt kontakt til relevante målgrupper i Norden og Baltikum, samt andre nordiske institusjoner i utlandet
 • Utvikle idéer til aktiviteter knyttet til høytlesning for barn og unge
 • Utvikle tekster til hjemmesiden og utvikle sosiale medier både for Nordisk litteraturuke og FNUF
 • Assistere i forberedelsen av FNUFs møter samt årlige arrangement
 • Assistere i ulike prosjekter med unge fra hele Norden
 • Delta aktivt med egne initiativer og idéer

Start: 1. oktober 2018

Volontørperioden: 11 måneder

Hva tilbyr vi?

Du kommer til å arbeide på Foreningene Nordens Forbunds sekretariat i København. Du får mulighet for å utvide nettverket ditt med kontakter fra hele Norden. Du kommer til å forbedre dine skandinaviske språkkunnskaper og øke sjansen for å jobbe i en internasjonal organisasjon. Som EVS-volontør får du videre:

 • To kurs som arrangeres av National Youth Board
 • Betalt kost, losji og lommepenger
 • Reise til og fra Danmark sponset opp til 90%
 • Språkkurs i dansk
 • Hjelp til å finne bosted nær kontoret

Vi søker deg som har gode norsk-, svensk- eller danskkunnskaper. Øvrige nordiske språk ses som et pluss. Du er effektiv, godt til å koordinere og har gode kommunikasjonsferdigheter. Du trives i et nordisk/internasjonalt miljø i en non-profit organisasjon. Interesse og kunnskap om nordisk litteratur og ungdomsforeninger verdsettes.

Finn mer informasjon om Nordisk litteraturuke på www.nordisklitteratur.org og Foreningene Nordens Ungdomsforbund (FNUF) på www.fnuf.org. Begge administreres av Foreningene Nordens Forbund www.fnfnorden.org.

Send din CV og motivasjonsbrev for hvorfor akkurat du er den riktige for EVS-volontøroppdraget.

Søknaden sendes til ghh@fnfnorden.org. Rekruteringen skjer løpende – send gjerne søknaden så fort som mulig, fristen er 15. august 2018. Jobbintervjuer skjer via Skype hvis ikke det avtales annerledes.

Kontaktperson:
Gerd Helena Hals, prosjektleder
ghh@fnfnorden.org
+ 45 53 69 30 66